Dla mnie najlepszy fast food to ten, który zrobię samodzielnie w domu. Pewnie dlatego, iż nie mam zbyt pozytywnych doświadczeń w spożywaniu na mieście tego typu jedzenia. Poniższy przepis jest szybki, smaczny i do tego mam pewność, co jem:)
Składniki na 2 porcje:
- 2 parówki sojowe
- 2 podłużne bułki
- musztarda, keczup
Surówka wiosenna.
- 2 duże rzodkiewki
- 2 łyżki kiełków brokuła
- 2 średnie ogórki kwaszone
- pół średniej marchewki
- 1/4 małej kapusty pekińskiej( biała część)
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- sól, świeżo mielony czarny pieprz
Rzodkiewki, marchew i ogórki ścieramy na średnich oczkach tarki jarzynowej. Dodajemy kiełki i drobno pokrojoną kapustę pekińską. Polewamy olejem, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.
Parówki gotujemy kilka minut. Bułki podgrzewamy chwilę w mikrofali, na parze lub w piekarniki, jak nam wygodniej. Ciepłą bułkę smarujemy w środku musztardą, dokładamy trochę surówki. Na wierzch kładziemy parówkę i przykrywamy ją surówką. Całość można polać keczupem.
Smacznego...
Parówki gotujemy kilka minut. Bułki podgrzewamy chwilę w mikrofali, na parze lub w piekarniki, jak nam wygodniej. Ciepłą bułkę smarujemy w środku musztardą, dokładamy trochę surówki. Na wierzch kładziemy parówkę i przykrywamy ją surówką. Całość można polać keczupem.
Smacznego...
(przepis własny)
Jakich parówek użyłaś - polsoi czy orico?
OdpowiedzUsuńUżyłam parówek z firmy polsoja.
UsuńDzięki bardzo za odpowiedź. Zrobiłam z wędzonymi polsoi - wyszły pysznie :)
OdpowiedzUsuńFajnie, że smakowało. Pozdrawiam:)
Usuń