Przygotowanie tego deseru zajęło mi około 10 minut. Wniosek? Mając ochotę na coś słodkiego nie warto zapychać się byle czym:) Taki deser zaspokoi ochotę na słodkości, na znacznie dłużej niż np. baton. Przetestowałam na sobie:) Jest sycący, smaczny i szybki w przygotowaniu. Ma w sobie również sporo wartości odżywczych: białko, błonnik, witaminy. Polecam:)
Składniki na 2 porcje.
- 300 g naturalnego serka homogenizowanego 3% tłuszczu
- 20 dag truskawek
- 1 łyżeczka kakao
- 2 łyżki miodu lub ksylitolu
- 1 łyżka płatków migdałowych
Umyte i pozbawione szypułek truskawki kroimy na ćwiartki. Dodajemy 1 łyżkę miodu, delikatnie mieszamy. Odstawiamy, by puściły sok.
Serek mieszamy dokładnie z pozostałym miodem(można dodać więcej). Do pucharków(kieliszków) wkładamy po dwie łyżki serka. Do pozostałości wsypujemy kakao, mieszamy do połączenia składników.
Z truskawek usuwamy nadmiar soku.
Nakładamy po kilka kawałków na białą warstwę. Dodajemy serek z dodatkiem kakao, również po dwie łyżki. Następnie pozostałe truskawki. Posypujemy uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi. Podajemy od razu.
Smacznego!
Serek mieszamy dokładnie z pozostałym miodem(można dodać więcej). Do pucharków(kieliszków) wkładamy po dwie łyżki serka. Do pozostałości wsypujemy kakao, mieszamy do połączenia składników.
Z truskawek usuwamy nadmiar soku.
Nakładamy po kilka kawałków na białą warstwę. Dodajemy serek z dodatkiem kakao, również po dwie łyżki. Następnie pozostałe truskawki. Posypujemy uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi. Podajemy od razu.
Smacznego!
(przepis własny)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz