Strony

czwartek, 17 kwietnia 2014

Pasta z awokado, jajek i białego sera

Pasta świetna do pieczywa. Można wykorzystać ją, jako nadzienie do wrapa, z  tortillą lub liśćmi ulubionej sałaty. Po zmiksowaniu, jako dip do świeżych warzyw.





Składniki na 2 porcje:
  • 1 średnie dojrzałe awokado
  • 3 jajka, ugotowane na twardo
  • 125g chudego twarogu (pół kostki) lub 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • 1 i 1/2 łyżka soku z cytryny
  • sól, świeżo mielony czarny pieprz


 Awokado przekrawamy na pół, wyciągamy pestkę, obieramy ze skórki. Kroimy w kostkę, dodajemy sok z cytryny, mieszamy. Jajka obieramy, również kroimy. Dodajemy twaróg i przyprawy. Całość lekko rozgniatamy widelcem. Pasta, najlepiej smakuje zaraz po przygotowaniu. Przechowujemy w lodówce, do 2 dni. Smacznego :)



(przepis podejrzany tutaj)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz