Pasta świetna do pieczywa. Można wykorzystać ją, jako nadzienie do wrapa, z tortillą lub liśćmi ulubionej sałaty. Po zmiksowaniu, jako dip do świeżych warzyw.
Składniki na 2 porcje:
- 1 średnie dojrzałe awokado
- 3 jajka, ugotowane na twardo
- 125g chudego twarogu (pół kostki) lub 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
- 1 i 1/2 łyżka soku z cytryny
- sól, świeżo mielony czarny pieprz
Awokado przekrawamy na pół, wyciągamy pestkę, obieramy ze skórki. Kroimy w kostkę, dodajemy sok z cytryny, mieszamy. Jajka obieramy, również kroimy. Dodajemy twaróg i przyprawy. Całość lekko rozgniatamy widelcem. Pasta, najlepiej smakuje zaraz po przygotowaniu. Przechowujemy w lodówce, do 2 dni. Smacznego :)
(przepis podejrzany tutaj)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz