Strony

czwartek, 3 kwietnia 2014

Surówka z marchewki z porem i kukurydzą

Surówka, która bardzo często gości na naszym stole. Świetnie sprawdza się jako dodatek do krokietów oraz pierogów ze szpinakiem i białym serem.
Dla zaostrzenia smaku, można dodać łyżeczkę tartego chrzanu. Będzie bardziej hot! 







Składniki:
  • 2 średniej wielkości marchewki
  • 1 średni por, biała część
  • 4 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 3 - 4 łyżki gęstego jogurtu
  • świeżo mielony czarny pieprz, sól


Marchew obieram i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Do marchwi dodajemy kukurydzę, posiekanego pora i jogurt. Doprawiamy solą i mielonym pieprzem. Mieszamy dokładnie. Chłodzimy w lodówce. Smacznego...




(przepis własny)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz