Znów pora na kalafiora:) Sałatka szybka w przygotowaniu. Spożywanie jej, również nie zajmuje dużo czasu, szczególnie w towarzystwie pyszności z grilla.
Nam najlepiej smakuje z grillowanym tofu :)
Polecam :)
Składniki:
- pół średniej wielkości kalafiora (ugotowanego, najlepiej al dente)
- 5 dużych jajek ugotowanych na twardo
- 1/2 puszki kukurydzy konserwowej
- kapary marynowane, ilość według gustu (dodałam 5 łyżek)
- 200 g gęstego jogurtu naturalnego
- 1 i 1/2 łyżeczki ulubionej musztardy ( u mnie rosyjska)
- pół pęczka koperku, posiekanego ( lub więcej)
- sól, świeżo mielony czarny pieprz
Kalafior i jajka siekamy (to i to zimne). Dodajemy kapary i kukurydzę (bez zalewy). Kapary można troszkę posiekać.
Dodajemy jogurt, musztardę. Doprawiamy solą i pieprzem.
Na koniec wrzucamy posiekany koper. Całość dokładnie mieszamy. Próbujemy, w razie potrzeby doprawiamy.
No to robimy;)..
OdpowiedzUsuńTo mnie stres lekki ogarnął. Mam nadzieje, że będzie smakowało :) Pozdrawiam!
Usuń