Strony

wtorek, 12 listopada 2013

Sałatka "wybuchowa"

Początkowo podchodziłam sceptycznie do połączenia sałatki z granatem. Zmieniłam zdanie, gdy spróbowałam. Bardzo smaczne i lekkie danie.
Przepis pochodzi z książki "Jedz pysznie, chudnij cudnie" Magdaleny Makarowskiej.




Składniki na 2 porcje:
  • mix sałat ( u mnie sałata lodowa i rukola)
  • 1 średni pomidor lub kilka pomidorków koktajlowych
  • 1 opakowanie sera mozzarelli light
  • 1 mała czerwona cebula
  • 2 - 3 łyżki pestek granatu
Sos:
  •  3 łyżki oliwy
  • 1 łyżka sok z cytryny
  • sól, świeżo mielony czarny pieprz


Sałatę rozkładamy na talerzach. Następnie pokrojoną mozzarellę, pomidory, cebulę. Posypujemy pestkami granatu. Składniki sosu mieszamy w małym słoiczku. Gotowym sosem polewamy sałatkę.
Smacznego...





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz