Początkowo podchodziłam sceptycznie do połączenia sałatki z granatem. Zmieniłam zdanie, gdy spróbowałam. Bardzo smaczne i lekkie danie.
Przepis pochodzi z książki "Jedz pysznie, chudnij cudnie" Magdaleny Makarowskiej.
Składniki na 2 porcje:
- mix sałat ( u mnie sałata lodowa i rukola)
- 1 średni pomidor lub kilka pomidorków koktajlowych
- 1 opakowanie sera mozzarelli light
- 1 mała czerwona cebula
- 2 - 3 łyżki pestek granatu
Sos:
- 3 łyżki oliwy
- 1 łyżka sok z cytryny
- sól, świeżo mielony czarny pieprz
Sałatę rozkładamy na talerzach. Następnie pokrojoną mozzarellę, pomidory, cebulę. Posypujemy pestkami granatu. Składniki sosu mieszamy w małym słoiczku. Gotowym sosem polewamy sałatkę.
Smacznego...
Smacznego...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz