Strony

czwartek, 21 listopada 2013

Lekkie placuszki śniadaniowe

Przepis jest bardzo szybki w wykonaniu. Z podanych składników wychodzi 8 placuszków, które mają łącznie 295 kcal. Placuszki są wystarczająco słodkie, dzięki bananowi. Warto podać je z  lekko kwaśnymi owocami - mrożone jeżyny, kiwi, truskawki.
Polecam :-)



Składniki na 1 porcję:
  • 1 średni dojrzały banan
  • 1 jajko
  • 3 łyżki zmielonych płatków owsianych lub mąki owsianej
  • ulubione owoce do podania


Banana obieramy i rozgniatamy w misce. Wbijamy jajko, roztrzepujemy trzepaczką. Dodajemy zmielone płatki owsiane, mieszamy. 
Patelnie smarujemy odrobiną oleju, by placuszki nie przywarły. Na rozgrzaną kładziemy porcje ciasta wielkości łyżki stołowej. Placuszki przewracamy, gdy na powierzchni pojawią się bąbelki.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!



Moja inspiracja :-)
Przekąska...


 
                 
                                        Fajne ćwiczenia na "boczki"                                           

                                                                                 
                                                                           

2 komentarze:

  1. bardzo fajne placuszki, te owsiane najlepsze ! tym bardziej z dodatkiem banana :) pyszny pomysł na smaczne i zdrowe śniadanie innymi słowy :)

    OdpowiedzUsuń