Jagodowy zawrót głowy:)
- 25 dag makaronu pełnoziarnistego
- 2 szklanki czarnych jagód lub borówek
- 1 łyżka masła
- 2,5 łyżki brązowego cukru trzcinowego
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
Jagody płuczemy pod zimną wodą. 1, 5 szklanki wsypujemy do rondelka, dodajemy cukier. Mieszając, podgrzewamy na małym ogniu. Po kilku minutach jagody powinny puścić sporo soku, gdy tak się stanie dodajemy łyżkę masła. Mieszamy, gdy masło się rozpuści wyłączamy gaz. Dodajemy jogurt i resztę jagód, mieszamy. Ciepły sos przelewamy do ugotowanego al dente makaronu, mieszamy. Podajemy na ciepło lub w temperaturze pokojowej. Smacznego...
(przepis własny)
Piosenka z filmu "My Blueberry Nights".
Całkiem przyjemny film i piosenka. Punkt wspólny - jagody:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz